© Isolair

6 goede redenen om je woning te isoleren

Je woning isoleren vraagt natuurlijk een extra investering, maar biedt je verder niets dan voordelen. We zetten de 6 beste redenen voor je op een rij.

Aeck

Lagere energiekostenDie investering waar we het over hadden, die heb je binnen de kortste keren terugverdiend. Want hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe minder warmte er verloren gaat. Gevolg: je hebt minder energie nodig om het binnen warm te krijgen waardoor je energiekosten dalen. Voor de meeste isolatie-ingrepen kan je bovendien een beroep doen op premies en subsidies. Twee keer gewonnen dus.

Minder belastend voor het milieuMinder energie verbruiken betekent minder CO2 uitstoten. Je draagt dus bij tot een schoner en groener milieu. En daar worden we allemaal beter van.

Aangenaam warm of heerlijk koelJe mag de verwarming in een slecht geïsoleerde woning nog zo hoog draaien, het gevoel van warmte en comfort zal nooit hetzelfde zijn als in een woning die goed geïsoleerd is. Ook op warme dagen, want dan blijft het in een goed geïsoleerde woning heerlijk koel.

Positief effect op je gezondheidHoe beter je je woning isoleert, hoe minder problemen met vocht en schimmelvorming. De kwaliteit van de lucht in je woning gaat er dus op vooruit, en daarmee ook je gezondheid.

Wettelijk verplichtVoor nieuwbouw en renovaties is goed isoleren nu al wettelijk verplicht. Die isolatie-eisen zullen in de toekomst alleen maar strenger worden. Het is dus een goed idee om daar op te anticiperen en nu gebruik te maken van de diverse subsidies die er bestaan.

Verantwoorde investeringNiet alleen bespaar je elke maand op je energiefactuur, ook je woning krijgt meteen een behoorlijke meerwaarde na de isolatiewerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer