Tweede geslaagde actie voor leukemiepatiëntje Vinz Schepers uit Zonhoven

Kleuterjuf Sabine loopt halve marathon voor Vinz

Print
Zonhoven - Met de actie 'Run for Vinz' heeft kleuterjuf Sabine Cordon haar eerste officiële halve marathon afgewerkt. Bedoeling van de actie is om geld in te zamelen voor leukemiepatiëntje Vinz Schepers uit Zonhoven.

Vinz Schepers (8), zat enkele jaren geleden bij juf Sabine Cordon in het tweede kleuterklasje. Onlangs werd hij plots ziek. Dat inspireerde verschillende mensen om actie te ondernemen. Onder hen kleuterjuf Sabine Cordon uit Heusden die de actie 'Run for Vinz' organiseerde. Vorige zondag was voor haar de grote dag en ze slaagde in haar opzet. Ze liep de halve marathon uit. Ze deed dat samen met Tom Oomsels en Serge Rubens.  "Ik was goed begonnen maar kreeg het toch lastig toen ik andere lopers zag die moesten afhaken. Ik hield in het achterhoofd dat de lieve Vinz veel erger moet doorstaan. Zo vond ik de kracht om het einde te halen." 

"Een welgemeende dank voor de sponsors die al een duit in het zakje hebben gedaan," besluit Sabine. 

Deze actie is niet de eerste krachttoer voor Vinz. Eerder slaagde Zonhovenaar Dieter Vaes erin de Dodentocht te lopen. Op 2 november is er nog een wandeltocht die georganiseerd wordt door de buurtbewoners. 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio