© wiva

© wiva

Spelfout in straatnaam jaren niet opgemerkt

Gemeente verbetert spelfout in Sint-Kwintensheideweg

Het lijkt erop dat de spelfout op het straatnaambord van de Sint-Kwintensheideweg jarenlang niet werd opgemerkt. Althans niet tot een Zonhovenaar die in de straat opgroeide, zich onlangs afvroeg of de naam van de straat veranderd werd in de loop van de tijd. Toen de gemeente ervan hoorde, liet ze fout onmiddellijk verbeteren.

wiva

"Ik groeide op in de Sint-Kwintensheideweg in Termolen. Er stond vroeger nog een s tussen Kwinten en heide,"zegt hij. "En nu is de s weg. Raar toch." Goed gezien van de man. Er stond gewoon een spelfout op het bord. Dat het bedrijfje dat de straatnamen op de bordjes moest zetten, het zichtbaar moeilijk had met de de Sint-Kwintensheideweg getuigden de bordjes die wat verderop in de straat stonden. Wel met de noodzakelijke tussen-s gespeld maar met tussen-streepjes die niet helemaal op de juiste plek stonden. Hoe dan ook, de fout werd verbeterd. "Over de tussen-streepjes op de nieuwe borden kan er misschien gediscussieerd worden, maar we gaan niet moeilijk doen."

De straatnaamborden werden in Zonhoven allemaal vervangen kort nadat de gemeente de slogan 'zonder meer Zonhoven' had bedacht en de huisstijl veranderde. Alles werd toen 'in het nieuw gestoken': briefpapier, gemeentelijke auto's en vrachtwagens, promotiemateriaal en straatnaambordjes.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio