"Ik wil als Prins niet onopgemerkt voorbijgaan"

Print
"Ik wil als Prins niet onopgemerkt voorbijgaan"

Foto: WiVa

Zonhoven - Prins Etienne I wil een een Prins Carnaval zijn waar in Zonhoven nog lang over gesproken wordt. Trots als hij is, spaart de Termolense cafébaas kosten noch moeite om zijn plekje op de Prinselijke praalwagen meer dan waard te zijn.

“Ik ben dan ook heel fier dat ik Prins Carnaval ben,” zegt Etienne. De cafébaas van ’t Cultureel - de cafetaria aan gemeenschapscentrum Tentakel - kijkt uit naar de stoet en alles wat erbij hoort. “Ik wil dat de mensen er staan van te kijken, als we met de stoet en de Prinsenwagen door de straten trekken.” Etienne, ('zonder puntekes op de tweede e”, zegt hij voor de zekerheid, want zijn naam wordt al eens fout gespeld) heeft niet alleen een bloeiend café op Termolen. Hij is ook de voorzitter van voetbalclub Flandria en de motor van het event ‘Termolen Feest’. De drukte en de activiteiten die een Prins Carnaval ongetwijfeld te beurt vallen zoals frühshoppen, deelnemen aan andere stoeten, meegaan naar carnavalsavonden en noem maar op, neemt hij er graag bij. “Ik heb altijd graag Prins willen zijn”, bekent hij. “Maar goed dat mijn partner Karin de zaak deze dagen draaiende houdt. Dat is niet vanzelfsprekend, want ze werkt ook nog voor JBC en moet iedere dag om 5 uur in de ochtend uit de veren,” zegt hij.

Oudste inwoner

De Zonhovense Prins Carnaval heeft heel wat verplichtingen. Zo zwaait hij niet alleen de scepter over Zonhoven en is hij verantwoordelijk voor zijn Prinsenfamilie met Miss Mirthe 1, Jeugdmiss Jessica 1 en Jeugdprins Robin 3. Hij bracht met de Prinsenfamilie onlangs ook een bezoek aan de oudste inwoner van Zonhoven: Helena Peeters (104 jaar). “ Dat bezoek heeft me sterk aangegrepen,” zegt hij. “Die dame was zo content. Ze was zo ontroerd dat ze begon te wenen. Zelf kreeg ik ook de tranen in de ogen,” zegt hij. Maar dit weekend is het een en al lachen geblazen. Zondag, tijdens het hoogtepunt van het Carnavalweekend, staat Etienne hoog op de praalwagen. Hij wil een Prins Carnaval zijn die opgemerkt wordt. “Daarom heb ik goed ‘geïnvesteerd’ in extra snoep, extra ballen, en speelgoedbeertjes. Die worden uitgestrooid en uitgedeeld tijdens de stoet."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio