© wiva

“Voor bedrijven is fruit fiscaal aftrekbaar”

Sociaal project De Hoev verdeelt biofruit via Fruit At Work

De sociale Volkstuin De Hoev heeft een samenwerkingsovereenkomst opgezet met de firma Fruit At Work uit Heusden-Zolder om bio-fruit aan de man te brengen. Fruit At Work is een van de pioniers die fruitpakketten levert aan bedrijven die hun werknemers een gezond tussendoortje willen aanbieden. De Hoev en Fruit At Work verwachten zo’n 160 bio-fruitpakketten per week te leveren.

WiVa

"Wij zorgen voor het aanbod bio-fruit en bezorgen het vervolgens aan Fruit At Work," zegt André Rutten van de Hoev. "En Fruit At Work zorgt ervoor dat het fruit geleverd wordt aan de bedrijven.” Althans voor de bedrijven buiten de gemeente Zonhoven. “In onze eigen gemeente zorgen we er zelf voor dat de pakketten bij de Zonhovense bedrijven en zelfstandigen terecht komen." Fruit At Work verwacht ongeveer 10 procent van zijn omzet in bio-fruit te draaien. "Nu leveren we 1.600 pakketten fruit per week," zegt Yanick Aerts van Fruit At Work. “We gaan er dus vanuit dat we 160 pakketten bio-fruit kunnen leveren. Onze standaardpakketten zijn 10 kg, 8 kg, 5 kg of 3 kg. Maar het kan ook anders. We kunnen de pakketten gewoon op maat maken van de klant.” Voor bedrijven die op die op de manier fruit aan hun werknemers aanbieden, is de volledige kostprijs trouwens fiscaal aftrekbaar.

Smakelijk

“In tegenstelling tot wat de mensen denken, is bio-fruit helemaal niet lelijk. Het ziet er zelfs heel aantrekkelijk en smakelijk uit,” vertelt Yannick. “Met de samenwerking met de Hoev willen we niet alleen ons steentje bijdragen aan de gezondheid van de mensen maar ook aan de het sociale project van de Hoev”, vervolgt hij. ”In de Hoev worden immers kansarme mensen tewerkgesteld in het kader van de arbeidszorg.” Het initiatief zorgt voor werk in de Hoev, zowel in de teelt van bio-fruit als de verdeling ervan. In de Hoev zelf groeit er bio-fruit zoals appels, peren en aardbeien. Dat aanbod wordt aangevuld met fruit dat rechtstreeks komt van de bio-boer. Het fruit heeft dan ook het bio-label.Bedrijven en zelfstandigen die interesse hebben in het bio-fruit van de Hoev, kunnen mailen naar info@dehoev.be of naar info@fruitatwork.eu


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio