© Tine Oyen

Truiense club van jongvolwassenen met een beperking zoekt leden en vrijwilligers

Robby Swerten (29) en Jonathan Andries (25) zijn op zoek naar vrijwilligers en leden voor KVG Club 20/30. Dat is een netwerk van mensen met een beperking die samen leuke activiteiten doen. Zo gaan ze op 18 juni naar de Zoo van Antwerpen. "Momenteel zijn we ongeveer met twintig leden, maar we willen graag meer mensen ontvangen", vertelt Robby Swerten, verantwoordelijke van de club.

Tine Oyen

Iedere maand organiseert KVG Club 20/30 een uitstap voor jongvolwassenen met een beperking. Ze gaan samen bowlen, zwemmen of doen andere activiteiten in groep. Sommigen van hen hebben extra begeleiding nodig. Daarom zijn ze op zoek naar vrijwilligers. "Momenteel hebben we maar twee vrijwilligers. Wanneer we gaan zwemmen hebben we bijvoorbeeld extra hulp nodig met het omkleden", zegt Jonathan Andries, organisator van de activiteiten.

Ook zijn de twee jonge heren op zoek naar extra leden voor KVG Club 20/30. Nu zijn ze ongeveer met twintig. Meestal gaan er tien à dertien leden mee op stap. Dat aantal zouden ze graag zien stijgen. "We zijn eigenlijk allemaal jongvolwassenen die zonder ouders buiten willen komen om eens iets leuks te doen", vertellen Robby en Jonathan.

Robby en Jonathan hebben zelf een beperking. Beiden wonen ze in Sint-Truiden. Robby is slechtziend sinds zijn geboorte. Hij werkt als administratief bediende in een woonzorgcentrum. Zijn kameraad Jonathan heeft een lichte vorm van autisme. Samen gaan ze positief de wereld in en ze willen daarom zo veel mogelijk samen zijn met andere leeftijdsgenoten.

Nieuwe leden en vrijwilligers kunnen zich melden via club2030kvg@gmail.com

Volg de avonturen van onze redactie in Sint-Truiden op deze Facebookpagina.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio