Nieuwe Lidl en 20 appartementen aan Quatre Bras

Print
Nieuwe Lidl en 20 appartementen aan Quatre Bras

Foto: Foto:SB

Leopoldsburg - Met man en macht wordt er momenteel gewerkt in en rond het bouwproject aan de Quatre Bras. De werken startten 7 jaar geleden maar het geheel raakte nooit afgewerkt owv een faillissement. Delhaize baatte een tijdlang op de benedenverdieping een warenhuis uit, maar vluchtte uiteindelijk voor de ellende veroorzaakt door het lekkende dak. Limburgs bouwbedrijf Schoofs kocht het pand en startte meteen met renovatiewerken. Over 14 dagen opent Lidl er een nieuw filiaal en de appartementen hoopt men tegen het bouwverlof klaar te hebben.

Pal aan de rotonde Quatre Bras werd in 2009 gestart met de bouw van een appartementsblok en een winkelruimte. Een veelbelovend project dat meteen de Kampse toegangspoort vanuit Lommel een frisse aanblik moest geven. Zover is het tot dusver nog niet gekomen, want het bleef al die jaren een werf met een troosteloze aanblik. Door een faillissement van de toenmalige ontwikkelaar belandde het dossier bij de curator en ondertussen was Delhaize eigenaar geworden van het winkelpand op de benedenverdieping. De werf lag stil en ondertussen kreeg de constructie af te rekenen met insijpelend water door het lekkende dak. Bij regenweer moesten de klanten tussen de emmers slalommen en uiteindelijk sloot Delhaize de deuren. Zowel de winkel als de appartementen werden eind 2015 verkocht aan Bouwwerken Schoofs uit Hoepertingen dat  de koe bij de horens vatte. De benedenverdieping werd volledig gestript en vernieuwd, de buitenmuren worden behandeld en de omgeving krijgt een groene aanplanting. Tegen het bouwverlof wil de nieuwe ontwikkelaar ook de 20 appartementen afgewerkt hebben.
Bouwovertreding
“Zodra we eigenaar waren, hebben we de problemen met het dak aangepakt en daarnaast bleek er ook een probleem met een bouwvergunning wat betreft de parking. Ook die hebben we vernieuwd en anders ingericht. Er is  nu plaats voor 93 voertuigen en het geheel kreeg  een afscherming voor de buren en werd afgeboord met een dubbele haag. Ondertussen liepen de onderhandelingen met  de Lidl-keten die in Leopoldsburg op zoek was naar een geschikte locatie voor een nieuw filiaal. Zodra deze deal rond was, zijn we gestart met de volledige renovatie van de bestaande winkelruimte en tegelijk werden aanpassingen  gedaan zodat de beschikbare ruimte vergrootte van 1500 naar bijna 1900 vierkante meter. Aan de achterkant werd een loskade geïnstalleerd. Op 24 februari gaat de nieuwe winkel open”, verduidelijkt Ivan Geeraerts, projectontwikkelaar bij Schoofs.

Appartementen
Ook het bovenliggend woongedeelte staat momenteel in de steigers. “De buitengevels worden bepleisterd met een witte crepilaag om de verkleurde gevelstenen en het mislukte voegwerk te camoufleren . Daarna worden de  20 appartementen stelselmatig afgewerkt. Het gaat over woongelegenheden met voornamelijk 1 slaapkamer die vanaf de zomer  te koop worden aangeboden”, weet  medevennoot Musa Soydemir. “Gelukkig had het gebouw een stevige basisstructuur, want scheuren in de constructie zijn er niet. Alleen is men hier in het verleden op ondoordachte wijze te werk gegaan bij de afwerking, maar die fouten worden de komende maanden stelselmatig weggewerkt.”

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio