© RR

Corona: maatregelen in Beringen

"Als we de verspreiding van het virus willen inperken, moeten we nu allemaal aan dezelfde kar trekken en de genomen maatregelen zo strikt mogelijk navolgen. Deze worden immers niet zomaar genomen. De politie heeft ook de richtlijnen gekregen om deze te handhaven en indien nodig op te treden" meldt burgemeester Thomas Vints.

roger.vanhoudt

?? Voor alle locaties die toegankelijk blijven, wordt gevraagd de social distance (minimum 1.5 meter tussen personen) te behouden. Merk je dat je bijvoorbeeld in een winkel te dicht bij elkaar loopt, vorm dan een eventuele wachtrij buiten de handelszaak.

?? Mix-winkels waar zowel voeding als andere producten worden aangeboden (bijvoorbeeld Aveve, Horta, hypermarkten,shops tankstations,...) mogen in de week open blijven, in het weekend mag enkel de voedingsafdeling openen.

?? 1 op 1 personal training in hoofd- of bijberoep is niet meer mogelijk, ook al vindt de activiteit niet in een fitnesscentrum plaats.

?? Fotografen mogen tijdens de week geopend zijn, in het weekend dienen ze te sluiten.

?? Carwashes met en zonder personeel mogen tijdens de week geopend zijn, in het weekend moeten ook zij sluiten.

?? Pechverhelpingsdiensten mogen open blijven, ook in het weekend.

?? Dierenartsen mogen zowel tijdens de week als tijdens het weekend openen.

?? Ondernemers kunnen met hun vragen terecht bij Vlaio maar ook bij UNIZO: Telefonisch via 0800 20 750, mail ondernemerslijn@unizo.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio