Groen wil nachtaanbod voor bus en trein uitbreiden

Print
Groen wil nachtaanbod voor bus en trein uitbreiden

Foto: RR

Beringen - Groen heeft vrijdagochtend een 'Valentreinactie' gehouden aan het station van Beverlo met als doel het treinaanbod, vooral; 's nachts, uit te breiden.

Naar Beringen vanuit Hasselt moet je om 22u06 al de laatste trein nemen. Het aanbod van bus of trein is de laatste jaren stelselmatig achteruit gegaan. “Als het openbaar vervoer een echt alternatief wil zijn voor de wagen dan moet er meer, beter en betaalbaar openbaar vervoer komen", zegt Groen voorzitter Irfan Oztas uit Beringen.

Samen met Kamerlid Kim Buyst en Vlaams parlementslid Björn Rzoska wil Groen Beringen werk maken van een uitbreiding van het aanbod in openbaar vervoer ’s avonds en van een nachtaanbod op de grote lijnen . Buyst en Rzoska: “In een slim mobiliteitssysteem is er dag én nacht een beschikbaar alternatief. Er is dringend nood aan meer investeringen in treinen, trams en bussen, ook na acht uur ’s avonds."

Groen Beringen deelt vandaag samen met 90 andere Groengroepen Valentreinkaartjes uit in de treinstations en bus- en tramhaltes om de honderdduizenden pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen te bedanken. Hopelijk voor veel pendelaars de manier om de dag met een glimlach te beginnen. "We willen pendelaars op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven," besluit Groen voorzitter Irfan Oztas uit Beringen. "


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio