184.000 euro voor vergroening rondom jeugdlokalen Koersel

Print
184.000 euro voor vergroening rondom jeugdlokalen Koersel

Foto: RR

Beringen - Agentschap Natuur en Bos reikt een subsidie van 184.000 euro uit voor het lokale vergroeningsproject rond de jeugdlokalen in Koersel. Het terrein van de Albert I Laan tot aan het bos achter Chiro Koersel zal er een metamorfose ondergaan.

Tussen de nieuwe Chirolokalen en jeugdhuis Club 9 komt een ruime speelweide. Waar de grijze parking ligt, groeide tot in de jaren ’60 een boomgaard. Schepen van milieu Tijs Lemmens licht toe: “We planten opnieuw een boomgaard en tussen de bomen komt een bloemenweide met inheemse soorten en een insectenhotel. Een drie meter brede haag omheint het geheel en vormt een groenbuffer voor de nodige biodiversiteit. Een grote verharde vlakte zoals deze parking houdt warmte langer vast en creëert het zogenaamde hitte-eilandeffect. De ontharding met de boomgaard verkoelt te omgeving juist wat het gebied veel aangenamer maakt tijdens warme zomers.”
 
Schepen van verkeer en groen Jean Vanhees schetst het project verder: “De smalle doorgangen aan de Albert I Laan zullen niet meer voor auto’s toegankelijk zijn. In de toekomst rij je het terrein op via de Corceliusstraat en het Jeugdpad en parkeer je naast het Jeugdpad op grasdallen en op een overflowparking in verstevigd gras. Voor fietsers en voetgangers voorzien we een verbinding van de Albert I Laan tot aan het Jeugdpad. In een latere fase zal dit pad verder verbonden worden met de stedelijke basisschool en de Anjerstraat.”
 
Uiteraard zijn beide schepenen verheugd met de subsidie: “Deze subsidie geeft ons extra ademruimte om dit project tot een volwaardig einde te brengen,” aldus Jean Vanhees en Tijs Lemmens.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio