Chiplezer om huisdieren te identificeren

Print
Chiplezer om huisdieren te identificeren

Foto: RR

Beringen - Stad Beringen heeft een extra chiplezer aangekocht. die gebruikt wordt om verloren gelopen dieren te identificeren. "Vervolgens kunnen we contact opnemen met de baasjes", aldus schepen Tijs Lemmens.

Voor zowel honden als katten is het verplicht om ze te chippen en te registeren (www.dogid.be voor honden en www.catid.be voor katten). Hiervoor kan je terecht bij je dierenarts.
 
“Het grote voordeel van chippen en registreren, voor jou als eigenaar, is dat jullie snel herenigd kunnen worden indien je huisdier verloren zou lopen,” legt Tijs Lemmens, schepen van milieu uit. "Stad Beringen heeft binnen dit kader een extra chiplezer aangekocht. die gebruikt wordt om verloren gelopen dieren te identificeren.  Vervolgens kunnen we contact opnemen met de baasjes. Ook als we een overleden huisdier aantreffen langs de openbare weg, blijf je als eigenaar niet in het ongewisse. We nemen contact met je op en geven je de kans om afscheid te nemen van je huisdier en het eventueel nog op te halen."
 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio