Bruegel in Beringen

Print
Bruegel in Beringen

Foto: HBvL

Beringen - Wapperende vlagjes, een vuurkorfje hier en daar, gezellige authentieke luifels en heerlijke middeleeuwse hapjes … Dit zijn opnieuw de sfeerelementen voor het gratis evenement Bruegel in Beringen op 29 september.

“450 jaar na zijn dood brengt Pieter Bruegel de Oude nog steeds leven in de brouwerij,” zegt schepen Werner Janssen. “Op zondag 29 september wordt de Beringse Markt van 13.00 tot 20.00 uur omgetoverd tot een authentiek middeleeuws dorpje. Net zoals vorig jaar kan je er genieten van een mix aan activiteiten voor het hele gezin.“
Zo zorgt Muziekgroep ‘Slag ende Stoot’ voor een warm welkom met opzwepende instrumentalen, troubadourliederen en volksmelodieën. Daarnaast brengen ‘Theater van de droom’, ‘wagenspel Lanseloet’ en ‘Jannes de Goochelaar’ een sfeervolle middeleeuwse animatie. Alchemist ‘Soetebier’ zal ons verrassen met zijn magische (vuur)trucjes en Circo Maximo vult dit alles aan met twee spetterende optredens.Naast muziek en animatie kan je doorheen de dag gaan kijken naar de verschillende ambachten die hun vakkundigheid graag tentoonstellen. 

“Voor de kinderen zijn er verschillende workshops tot 18.00 uur: bellenblazers maken, kaarsen maken, een zwaard versieren, … Wie wat meer spanning wil kan ervaren hoe het voelt om als ridder een drill te doorstaan of vat een uitdagende speurtocht aan,” vertelt schepen Jessie De Weyer. Ook leren kruisboogschieten, met een katapult schieten, een bezoekje aan de dieren in de kinderboerderij of een gezellig ritje maken in de huifkar behoren tot de mogelijkheden.

Om de honger en dorst te stillen bij al die leuke activiteiten, worden er frisse drankjes, lekkere middeleeuwse hapjes en zelfs een varken aan ’t spit voorzien!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio