Tentoonstelling 'De Koers'

Print
Tentoonstelling 'De Koers'

Foto: HBvL

Beringen - Naar aanleiding van de aankomst van de Baloise Belgium Tour in Beringen presenteren beeldhouwer Jan de Groef en cartoonistenvereniging Kever van 26 mei tot 16 juni in het Casino hun werk rond wielrenners en de koers.


De krachtige werken van beeldhouwer Jan de Groef tonen de wielrenners in hun strijd, alsof hun leven er van af hangt. Gespierde benen, afgetrainde lichamen, verbeten trekken van de pijn… enkel gefocust op de eindsprint, de zege, de overwinning.
 Cartoonistenvereniging KEVER-FECO maakt speciaal voor de gelegenheid nieuw werk rond het thema wielrennen onder de noemer ‘Wielertoons’ en presenteert werk van wijlen cartoonist Nesten. Hij was één van de laatste tekenaars van de verschillende rondes. De deelnemende cartoonisten zijn: Bossens Philippe, Coppieters Jean-Pierre, De Bolle Emiel, De Borger Leon, Descheemaeker Luc, Dierick Hans, Lauwers Stijn, Libin Ronald, Nieuwendijk Peter, Nollet André, Peeters Ben, Pirana, Provijn Stefaan, Vanstiphout Bert, Vanwetswinkel Yves, Vernimmen Luc, Vincke Bob, Vos Fons en wijlen Delneste Rik. 
 Op zondag 26 mei tekenen de leden ter plaatse cartoons.
 Zoete zondag op 26 mei: gebak, koffie, kunstcontact
26 mei -16 juni


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio