BROS ontvangt gast uit Guatemala

Print
BROS ontvangt gast uit Guatemala

Foto: HBvL

Beringen - Jaarlijks nodigt Broederlijk Delen een campagnegast uit in Limburg. Dit jaar verwelkomde de organisatie: Patricia Melendez uit Guatemala. Ze is juridisch medewerker bij Pastoral de la Tierra in San Marcos, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen.

Ze gaf een presentatie aan de raad over de ongelijkheid in haar land, de noden van de bevolking en de projecten waarin ze in betrokken is. Nadien beantwoordde ze alle vragen van de leden van de BROS.

Broederlijk Delen helpt verschillende organisaties in Guatemala, bij de strijd tegen corruptie en schending van mensenrechten.
“De ondersteuning van Broederlijk Delen in het Zuiden is noodzakelijk, om de weerbaarheid van onderdrukte bevolkingsgroepen te vergroten. Projecten zoals deze, creëren kansen voor inwoners van ontwikkelingslanden. Dankzij de acties van Broederlijk Delen zoals de koffiestop en aanwezigheid van een campagnegast, ontstaat er een groter bewustzijn over dit thema bij onze inwoners. Waarvoor een grote dank aan de vrijwilligers die deze acties realiseren.” zegt burgemeester Thomas Vints.

Patricia Melendez verliet zondag 17 maart het land, maar de acties van Broederlijk Delen in Beringen lopen nog tot april. Iedereen is welkom op:

22 maart: Koffiestop op de markt in Beverlo, 9.00 – 12.00 uur;
29 maart: Koffiestop SAC, Mijnschoolstraat 88, 9.00 – 12.00 uur;
3 april: Koffiestop op de markt in Beringen-centrum, 9.00 – 12.00 uur;  
7 april: Solidariteitsmaaltijd in Stal, 11.30 – 14.00 uur;
14 april: Culinair Solidair Korspel, Kroonstraat 51, 8.00 – 10.30 uur;


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio