Het Mozaïek op 'talentenstage' in Albert Heijn

Print
Het Mozaïek op 'talentenstage' in Albert Heijn

Foto: HBvL

Beringen - De leerlingen van het Mozaïek lopen op donderdag 21 maart vanaf 10.30 uur een halve dag stage bij de Albert Heijn in Beringen

Mee op stap gaan met de supermarktmanager, het vullen van de rekken, het onthalen van klanten,… al deze taken zullen ze tijdens de talentenstage op zich nemen. Het gaat om een onderwijsproject van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) en wordt daarbij gesteund door supermarktketen Albert Heijn België. Met de zoektocht naar je eigen talenten kan je niet vroeg genoeg beginnen. Leerlingen lopen een halve dag stage bij Albert Heijn en krijgen zo de kans om in een onderneming rond te “snuffelen” om later een betere studiekeuze te maken.

Na het opstellen van een kwaliteitskaart worden de leerlingen uitgedaagd om, rekening houdend met hun kwaliteiten, te kiezen voor een droomcoach waarmee ze zullen samenwerken. Gedurende één voormiddag trekken de leerlingen uiteindelijk naar Albert Heijn, stellen zichzelf en hun kwaliteiten voor aan hun droomcoach en gaan samen aan de slag. Op het einde van de voormiddag worden de kwaliteiten door de droomcoach gevalideerd. Ze ontdekken zo hun ondernemende kwaliteiten in een niet-schoolse omgeving en proeven van wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt. De klemtoon ligt niet op het klaarstomen van kinderen voor de arbeidsmarkt, maar wel op het ontdekken van kwaliteiten en het maken van sterke positieve keuzes.
 
De talentenstage is een win-win voor onderwijs en bedrijven. Leerlingen staan stil bij het maken van succesvolle keuzes: een combinatie van kwaliteiten en interesse. Bovendien maken ze ook kennis met een onderneming. Droomcoaches worden uitgedaagd om te vertellen over hun sterktes en werken samen met jongeren die omwille van hun kwaliteiten voor hun job gekozen hebben, een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. 
 
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio