© HBvL

N-VA maakt schepenen bekend

N-VA Beringen schuift Werner Janssen en Jessie De Weyer naar voor als schepenen voor de komende zes jaar. Dat heet het afdelingsbestuur beslist.

rv/zb

Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen behaalde N-VA 17,1% van de stemmen, goed voor zes zetels. Er werd een coalitieakkoord gesloten met CD&V en Voluit waardoor N-VA voor het eerst doorbreekt in de meerderheid. Binnen het schepencollege heeft N-VA recht op twee schepenen. Dat worden Werner Janssen (49 jaar) en Jessie De Weyer (29 jaar).

Janssen was de voorbije zes jaar fractieleider voor N-VA in de gemeenteraad en is sinds 2014 ook volksvertegenwoordiger in het federaal parlement. De Weyer maakte de voorbije zes jaar deel uit van de N-VA-fractie in de gemeenteraad en is beroepshalve juriste. “Wij hopen als schepenen de verandering te kunnen brengen die Beringen nodig heeft. Tijdens de onderhandelingen hebben we alvast veel inhoudelijke overeenkomsten kunnen vinden met de coalitiepartners. We werken in Beringen eerst aan de inhoud, nadien worden de bevoegdheden verdeeld onder de schepenen en zullen we onze eigen accenten verder kunnen leggen,” aldus Janssen en De Weyer.

N-VA mag eveneens de laatste 4 jaar de voorzitter van de gemeenteraad aanduiden. Wie dit zal zijn wordt pas later beslist. De 4 andere verkozen gemeenteraadsleden die in januari de eed zullen afleggen zijn Betty Buijs, Guido Feyen, Wouter Vandermeeren en Siegfried Van Braband. Van Braband volgt Esmeralda Meyen op in de gemeenteraad aangezien haar job als ambtenaar onverenigbaar is met de functie van gemeenteraadslid. Ze zal echter achter de schermen nauw betrokken blijven bij de lokale werking van N-VA!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio