N-VA heeft kritiek op lakse aanpak trouwstoet

Print
Beringen - De Brugstraat in Beringen werd afgelopen zondag volledig versperd door een trouwstoet. Wagens werden onbeheerd achter gelaten en feestvierders versperden de weg. Toch werden er geen boetes uitgedeeld. “Kan niet”, zegt N-VA Beringen

In Vlaanderen was de afgelopen maanden heel wat te doen over trouwstoeten die het verkeer belemmeren en een gevaar vormen voor andere weggebruikers. Voor N-VA moeten overtreders zonder meer bestraft worden.

“We hebben er geen enkel probleem mee dat mensen feest willen vieren. Daarbij mogen ze echter geen overlast bezorgen aan andere inwoners. Zeker wanneer flagrante verkeersovertredingen worden begaan en het verkeer wordt gehinderd dan moet hiervan onmiddellijk proces-verbaal opgesteld worden. Met een aanmaning om de wagens te verplaatsen komen we er niet. Als we lezen dat er gisteren geen proces-verbaal en geen verkeersboete werd uitgeschreven, dan hebben we toch ernstige vragen bij het veiligheidsbeleid dat de burgemeester voert in onze stad. Eenzelfde laksheid zien we overigens bij het aanpakken van de straatracers die onze stad al jarenlang teisteren” zegt Werner Janssen, fractieleider en lijsttrekker voor N-VA.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio