© HBvL

Eerste repair café

De Stedelijke Adviesraad voor Leefmilieu (SAL), samenlevingsopbouw RIMO, buurtopbouwwerk (BOW) en de stad Beringen slaan de handen in elkaar voor het eerste Repair Café Beringen.

rv/zb

Repair Cafés zijn gratis, toegankelijke bijeenkomsten, waarbij buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen.Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels, fietsen, computers en andere elektronica.Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee, ter plaatse bekijken vrijwillige deskundigen, zoals elektriciens, naaisters of timmerlieden hoe ze de spullen het beste kunnen herstellen.

“In het Repair Café leren bezoekers dat herstelling een goed alternatief voor weggooien is, maar vooral dat dit alternatief ook voor hen bereikbaar is” zegt schepen Gilbert Lambrechts “Het Repair Café helpt zo de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering, door mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Tot slot is het Repair Café ook een sociaal evenement: buurtgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier”

Het eerste repair café van Beringen gaat door in de oude kantine van het mijnstadion op zaterdag 29 september van 13.00 tot 15.00 uur. De toegang is via Stadionlaan 1A.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio