90 Beringenaren leren reanimeren en defibrilleren

Print
90 Beringenaren leren reanimeren en defibrilleren

Foto: HBvL

Beringen - Het stadsbestuur van Beringen en de Rode Kruisafdeling Beringen slaan jaarlijks de handen in elkaar voor het organiseren van de opleiding ‘leer reanimeren defibrilleren’. 90 Beringenaren namen aan deze opleiding deel.

En zo leerden inmiddels al 200 Beringenaren werken met een AED-toestel, waarvan er in Beringen intussen negen te vinden zijn. Het snel toedienen van eerste hulp met een ‘automatische externe defibrillator’ vertienvoudigt immers de overlevingskans van een persoon met een hartstilstand.

Label ‘hartveilige stad’

Er werden 4 AED-tostellen aangekocht die geplaatst werden aan de stedelijke sporthallen in Beverlo, Koersel en Paal. Het vierde AED-toestel werd aan de hoofdingang van het oud stadhuis in Beringen-Centrum geïnstalleerd. Daarnaast werden inwoners en personeel opgeleid om met de toestellen te kunnen werken.  Dankzij deze inspanningen behaalde Beringen in 2016 dan ook het label ‘hartveilige stad’.

Verdubbeling aantal AED-toestellen in het straatbeeld

“In mei van dit jaar werd het aantal AED-toestellen in het straatbeeld verdubbeld”, laat schepen Thomas Vints weten. “De nieuwe toestellen werden geplaatst aan ’t Fonteintje in Koersel, aan de Paalse Plas, aan de turnzaal aan het SAC, aan het Mijnstadion en op be-MINE aan de achterkant van het gebouw van toerisme. Ook hebben we opnieuw ingezet op opleiding voor onze bevolking in samenwerking met het Rode Kruis Beringen. Dit is een signaal dat we het label ‘hartveilige stad’ alle eer willen aandoen.”

Maandagavond ontvingen de 90 deelnemers hun diploma in het oud stadhuis van Beringen-centrum en kregen ze een drankje aangeboden. “Ook dit jaar was er veel belangstelling voor de cursus ‘reanimeren en defibrilleren’ van het Rode Kruis. Dit toont aan dat er een grote betrokkenheid is voor dit project. Met het engagement van onze inwoners maken we samen onze mooie stad een stukje hartveiliger!”

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio