Het buurtrestaurant komt naar je toe

Print
Het buurtrestaurant komt naar je toe

Foto: HBvL

Beringen - Het buurtrestaurant is een plaats waar iedereen welkom is om samen in een gezellige sfeer en tegen een budgetvriendelijke prijs te eten. Het OCMW van Beringen wil mensen samen brengen en zo verbondenheid creëren. “We willen inzetten op nabijheid en trekken daarom naar de verschillende deelgemeenten en hopen bij interesse dit initiatief verder te kunnen uitbreiden,” zegt Hilal Yalcin, voorzitter van het OCMW.

Het OCMW van Beringen start op woensdag 4 oktober met het buurtrestaurant in Beverlo in Buurthuis De Kardijk. Op het menu staat groentesoep, rode kool met braadworst, bruine vleessaus, gekookte aardappelen en vanillepudding. De volgende maanden zal het buurtrestaurant nog doorgaan in Beringen-Mijn in de Gildezaal Sint- Denijs (7 november), Campus Corsala in Koersel (5 december)en Campus De Klitsberg in Paal (9 januari). De maaltijd wordt geserveerd tussen11.30 en 14 uur. Prijs voor een maaltijd (soep, hoofdgerecht, dessert en water) is 7 euro. Betaling kan ter plaatse op de dag zelf. Er wordt wel gevraagd om op voorhand te reserveren, en dit uiterlijk tot 1 week op voorhand. Dit kan via onderstaande telefonisch of via mail.

De OCMW-fractie van N-VA Beringen is tevreden met de start van dit nieuwe initiatief. “We moeten de betrokken diensten bedanken voor dit mooie initiatief. Een buurtrestaurant kan voor veel mensen een belangrijke stap zijn naar nieuwe sociale contacten. Een verbonden buurt is een aangename buurt. Het OCMW dienstencentrum op de Klitsberg in Paal is reeds jarenlang een mooi voorbeeld van de manier waarop dit kan werken. Wij hopen dan ook op vele eters,” zegt Wesley Jeunen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio