© HBvL

Brede school De Terrilling organiseert zomerweek

Vanaf volgende week organiseert de Terrilling vzw een zomerweek van 21 tot en met 25 augustus waarbij kinderen elke dag kunnen meedoen aan activiteiten zoals zingen, knutselen, tennis, dansen, …. Dit kan ook in combinatie met deelname aan het rekentaalbad van de Stad Beringen. We sluiten die week feestelijk af op 25 augustus met een zomerfeest aan het Kioskplein in Beringen-Mijn van 17u tot 21u. Iedereen welkom!

roger.vanhoudt

Brede school, wat is dat?

Sinds oktober vorig jaar organiseert de Terrilling vzw met haar “brede school” een aanbod van leuke activiteiten voor kinderen tot 12 jaar. En van een succes kunnen we wel spreken: meer dan 2.500 deelnames aan activiteiten staan op dit moment op de teller!

Brede school coördinator Anna Dieltjens vertelt: “ Blijkbaar was de nood aan toegankelijke na-schoolse activiteiten in Beringen-Mijn wel hoog. We steken er dan ook veel energie in om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen uit Beringen-Mijn kunnen meedoen: zeer democratische prijzen, een aanbod dat afgestemd is op wat de kinderen interesseert: skateboarden, dansen, kleuteryoga, clownerie, schaken, zwemmen, insectenhotel bouwen, luisteren naar voorlezen in de bibliotheek … We maken het ook zo praktisch mogelijk voor de ouders door de activiteiten direct na school te organiseren en begeleiding in de verplaatsingen te voorzien als dit nodig is. Zo leren kinderen uit Beringen-Mijn niet alleen nieuwe talenten ontdekken of zich breder ontwikkelen, maar krijgen ze de kans om alle kinderen uit hun buurt beter te leren kennen.”

Wie mag er meedoen?

De Terrilling is een samenwerkingsverband van scholen, diensten en organisaties die activiteiten organiseren zodat kinderen hun leer- en leefomgeving in de vrije tijd én op school kunnen verbreden. Dit aanbod is er voor alle kinderen die in Beringen-Mijn wonen of er naar school gaan. De kinderen die dus niet in Beringen-Mijn naar school gaan, zijn zeker ook welkom. Deze activiteiten gaan door op verschillende locaties in de buurt: in de 3 basisscholen T’ Ateljeeke, Het Mozaïek en de Horizon, het zwembad, op de site van Be-Mine, de stedelijke academie voor woord, muziek en dans, enz.

Wie werkt er allemaal aan mee?

Met het project laten we kinderen hun vrije tijdsbeleving beter aansluiten op het schoolse gebeuren. We leren immers het meest op de momenten dat we ontspannen zijn en net denken dat we niet aan het leren zijn. De initiatiefnemers zijn een enthousiaste groep van vrijwilligers die de steun en het vertrouwen genieten van basisschool T’ Ateljeeke, Het Mozaïek en de Horizon, Samenlevingsopbouw RIMO Limburg en de dienst samenleven van Beringen. Het project wordt ondersteund door vzw Extranet – PWA Beringen & de Vlaamse Overheid.

Welke activiteiten zijn dat dan?

Het gaat van skateboarden tot samen lezen, van kookworkshops tot gezelschapsspelletjes, dansen, zwemmen, schaken, insectenhotel bouwen, …: het aanbod vernieuwt elk trimester. Kinderen en ouders kunnen een kijkje nemen en zelfs inschrijven via http://www.deterrilling.be/

De activiteiten voor het nieuwe schooljaar starten in de eerste week van oktober. Je kan ook per leeftijd een aanbod op papier vragen aan Anna via 0492/22 44 69.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio