Paalonline stopt fotoexpo na diefstal en vandalisme

Print
Paalonline stopt fotoexpo na diefstal en vandalisme

Foto: RV

Beringen - Tijdens het paasweekend zijn weer enkele palen verdwenen van het fotoproject 'Paal, één dorp, vele gezichten' dat overal in de deelgemeente het straatbeeld sierde. Het bestuur heeft daarom beslist om het grootste deel van de foto's terug op te halen en in veiligheid te brengen

"Paalonline betreurt het dat er op verschillende locaties en op verschillende momenten palen en een foto van ons project verdwenen", zegt voorzitter Jan Elsen. " Wat is er plots aan de hand? Kan er iemand geen paal meer betalen? Is het wild vandalisme? Heeft er iemand last van zijn onverdraagzaamheid? Na berichten over vandalisme in de pers spraaken nogal wat Palenaren ons aan over deze spijtige incidenten. Ieder heeft zijn commentaar. Maar we bekijken het niettemin ook optimistisch: het is al een klein mirakel dat je constructies op openbaar domein enkele maanden totaal ongeschonden bleven. De boodschap van gastvrijheid en verbondenheid die we wilden brengen is ongetwijfeld al lang aangekomen."

Paalonline zelf probeert het hoofd koel te houden. Jan Elsen: "Ons project kende tot dusver veel succes en wordt ook buiten Paal met veel aandacht gevolgd en positief geduid. Zopas werd paalonline met dit project nog genomineerd voor de Matexi-award, dat het meest verbindende buurtinitiatief beloont. Op 14 mei plaatsen we samen met de Paalse verenigingen en met een aantal artiesten een mooi orgelpunt achter dit geslaagd project.

Met een groot Volksfeest kunnen we zo alle gezichten nog blij maken met hun mooie foto."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio