Dag van de Zorg

Print
Beringen - Zondag 19 maart zetten Campus Corsala en Campus Klitsberg tijdens de Dag van de Zorg hun deuren wijd open tussen 10 en 17 uur.

"OCMW Beringen heeft steeds zwaar ingezet op een ruim en naadloos aanbod aan zorgdiensten en voorzieningen ten behoeve van zijn inwoners", zegt voorzitter Hilal Yalçin.. "In functie hiervan werd dan ook zwaar geïnvesteerd in de uitbouw van thuiszorgvoorzieningen, een gedifferentieerd en aangepast woonaanbod, voorzieningen ter ontlasting van de mantelzorg en een modern woonzorgcentrum voor opvang van de zwaarst zorgbehoevenden. Dag van de Zorg is een mooie kans om kennis te maken met dit aanbod."

Campus Corsala maakt deel uit van dit ouderenzorgaanbod van het OCMW. De campus verenigt diverse vormen van opvang voor senioren met verschillende zorgbehoeften:

-          Het woonzorgcentrum omvat 60 kamers en 4 kamers in kortverblijf.

-          Het dagverzorgingscentrum voor de dagopvang van licht tot zwaar zorgbehoevende ouderen.

-          Residentie 'Ter Linden' telt 40 assistentiewoningen.

-          De centrale keuken waar dagelijks tot 300 maaltijden worden bereid

Campus Klitsberg maakt eveneens deel uit van het ouderenzorg en thuiszorgaanbod van het OCMW. Ook hier kan je een heel gevarieerd aanbod vinden:

-          het lokaal dienstencentrum de Klitsberg; een ontmoetingsplaats voor inwoners van Beringen met bijzondere aandacht voor senioren en  personen met beginnende zorgproblematiek. Je kan er o.a. terecht voor een maaltijd, vervoer via de mindermobielencentrale of voor één van onze vele activiteiten.

-          het aangepast woonaanbod voor senioren met  25 bejaardenwoningen op de Klitsbergwijk en 24 serviceflats in residentie de Klitsberg.

-          Onze thuiszorgdiensten waarmee  we senioren, personen met  beginnende zorgproblematiek, jonge gezinnen in een tijdelijke noodsituatie of personen met een beperking ondersteunen om zolang mogelijk in eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen.

 

 

Campus Corsala, Pater Bellinkxstraat 38-40

 

Campus Klitsberg, Klitsbergwijk 29

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio