© RV

Op stap met de Mijnfee: het verhaal van de Mijnfee en de Putheks

Krokuskriebels in het Mijnmuseum

Op zoek naar een leuke gezinstrip tijdens de krokusvakantie? Krokuskriebels laat je van 6 tot 14 februari kiezen uit ruim 140 activiteiten: uitdagende rondleidingen, creatieve workshops of spannende zoektochten

RV

Je komt wat tegen in het museum! Leden van de Gezinsbond genieten tijdens de Krokuskriebelsweek, op vertoon van hun lidkaart, van een fikse korting: kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel, volwassenen hebben 50% korting.

Het Mijnmuseum Beringen organiseert een sfeervolle rondleiding waarbij de kinderen samen met de lieve mijnfee op zoek gaan naar de stoute putheks. Tussendoor leren ze bij over het werken in de mijn. Deze mysterieuze zoektocht is enkel op reservatie; wees er dus snel bij!

Het verhaal Lang geleden woonden er in Beringen 2 zussen. De ene zus groeit op tot een goede fee. Ze zorgt dat de mijnwerkers niets overkomt. De andere zus dwaalt rond in de ondergrond en met haar fratsen maakt ze het de mijnwerkers moeilijk. Nu wil de mijnfee op zoek naar haar zus. Wie helpt zoeken?

Maar onvoorbereid de ondergrond ingaan mag niet. Dit gebeurt samen met een ervaren mijnwerker. En met de juiste kledij: een helm en een lamp. Maar geen zorgen, dit krijg je ter plaatse. En met een echte mijntrein gaat het dan richting ondergrond: op zoek naar de putheks!

Praktisch Waar? Mijnmuseum, Koolmijnlaan 201, 3582 Koersel, www.mijnmuseum.be

Wanneer? Zaterdag 6 tem. zondag 14 februari: 11:00 tot 13:00 - 13:30 tot 15:30

Reservatie verplicht: via Toerisme Beringen, 011 42 15 52, toerisme@beringen.be

Prijs? Kinderen tot 12 jaar: €6, Volwassenen: €8, Gezinsbondleden kinderen: gratis, Gezinsbondleden volwassenen: €4

Contactgegevens Mijnmuseum Koolmijnlaan 201 3582 Beringen 011 45 30 25 info@mijnmuseum.be http://www.mijnmuseum.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio