Liberalen willen meer parkeerplaatsen voor mensen met handicap

Print
Liberalen willen meer parkeerplaatsen voor mensen met handicap

Open VLD wil meer aangepaste parkeerplaasten Foto: IF

Wellen - Open VLD wil dat het Wellense bestuur meer parkeerplaatsen voor mensen met een handicap voorziet. "Vooral bij grote evenementen, zoals het pinkstertreffen van de Patton Drivers in Ulbeek of de kermis en de braderie in het centrum, is er een probleem", zegt Marc Weeghmans (Open VLD)

Weeghmans plaatst het punt op de agenda van de gemeenteraad. "Wij stellen voor dat er bij dergelijke activiteiten bijvoorbeeld een deel van een straat wordt afgesloten waar enkel mindervaliden kunnen parkeren, dat kan gewoon met een politieverordening."

Of er nu plots heel wat mensen met een handicap zijn bijgekomen in Wellen? "Dat weet ik niet, maar we kunnen hier wel een uniek gebaar stellen. Dat gebeurt zelfs in grote steden niet. Het kan zelfs een extra troef worden om extra volk aan te trekken."

Burgemeester Els Robeyns (SP.A/Rob) is de materie genegen maar ze heeft ook meteen bedenkingen. "Ik laat het nu eerst onderzoeken op basis van cijfermateriaal, want ik moet weten hoeveel mensen in Wellen een speciale parkeerkaart hebben. Een extra straat afzetten bij evenementen is verkeerstechnisch ook niet eenvoudig. Ik laat nu ook eerst eens een inventaris van het aantal aangepaste parkeerplaatsen maken", besluit Robeyns.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio