Stad reikt Cultuurprijs uit

Print
Beringen - Dinsdag 8 december om 20.30 uur wordt in Ontmoetingscentrum De Buiting voor de 24e keer de Cultuurprijs uitgereikt aan een inwoner of vereniging die zich de voorbije jaren bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel vlak in onze stad. De cultuurtandem, de beloning voor een interdisciplinair samenwerkingsproject, wordt deze avond voor de 5e keer uitgereikt.

"Dit bewijst dat kunst en cultuur leeft in Beringen", zegt schepen van Cultuur Patrick Witters. "De vier genomineerden voor de Cultuurprijs Stad Beringen 2015 zijn Marijke Henkens, Koen Snyers, Het Beverkoor en Chris Cierpial.

Marijke is kunstenares in hart en nieren, zij heeft al vele selecties en prijzen in de wacht heeft gesleept. Een andere grote passie van Marijke is bakken.

Koen Snyers tovert graag met woorden in de vorm van haiku’s, gedichten, puntgedichten of prozagedichten. Dikwijls via zijn eigen website gewogenwoorden.be.

Het Beverkoor is een zangkoor dat zijn muzikale sporen na 50 jaar dubbel en dik heeft verdiend binnen het lokale verenigingsleven en daarbuiten.

De laatste finalist is Chris Cierpial. De Beringse geschiedenis is zijn grote passie. Als voorzitter van heemkunde Kiosk Beringen-Paal draagt hij zorg voor het lokale patrimonium, het archief en schrijft hij ook graag boeken of artikelen."     


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio