Mijnhappening wordt muzikaal dorpsfeest

Print
Mijnhappening wordt muzikaal dorpsfeest

Foto: RV

Beringen - Op zondag 13 september van 14 tot 19 uur lokt de Mijnhappening weer duizenden bezoekers naar de mijnsite en omgeving in Beringen-Mijn.

. De mijnsite, de Koolmijnlaan en het Kioskplein vormen het decor voor uiteenlopende activiteiten zoals muzikale optredens, straattheater, een kunst-en ambachtenmarkt, multiculturele gastronomie en gezellige terrasjes, kinderanimatie en sportdemonstraties. 

"Rockabilly is al enkele jaren het thema voor de muzikale optredens tijdens de Mijnhapppening", zegt schepen Gilbert Lambrechts. "De hele namiddag treden befaamde groepen op. Veel aandacht gaat naar het museum en de mijngebouwen die al vanaf 10 uur geopend. Bezoekers kunnen het pad van de mijnwerker door de imposante zalen volgen." 

Het charmante Kioskplein vormt traditiegetrouw weer het decor voor vele kraampjes van de kunst- en ambachtenmarkt en multiculturele standen. In het Casino kunnen de liefhebbers terecht voor een filmvertoning van Provincie Limburg met films zoals onder meer ‘Kleine Heide’ en ‘Expo 58'. 

Meer info op: www.mijnhappening.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio