Domo helpt stad Beringen in de strijd tegen armoede

Door de uitvoering van het actieplan kinderarmoedebestrijding zal de stad Beringen de volgende jaren met een gericht beleid de armoede in Beringen terugdringen. Een volgende stap hierin is de samenwerking tussen de stad Beringen en vzw Domo.

RV

"Domo vzw heeft als doel het ondersteunen en begeleiden van kwetsbare gezinnen met kinderen tot 12 jaar door het inzetten van vrijwilligers", legt schepen Mark Bex uit. "De vrijwilligers zijn geen hulpverleners, maar ze gaan vanuit hun krachten en sterktes de gezinnen versterken. Eén vrijwilliger ondersteunt één gezin gedurende ongeveer 2 jaar. De vrijwilliger gaat wekelijks langs bij het gezin en brengt enkele uren met hen door. In kwetsbare gezinnen met jonge kinderen is de draaglast vaak niet in evenwicht met de draagkracht. Afhankelijk van de noden en vragen van het gezin, speelt de vrijwilliger hierop in om de draagkracht van de gezinnen te kunnen verhogen. Daarnaast bevordert hij/zij de fysische, psychische en emotionele ontwikkeling van de gezinsleden, in het bijzonder van de kinderen. Domo vzw wil voorkomen dat alledaagse problemen in gezinnen uitgroeien tot ernstige en langdurige hinderpalen. Alle kinderen, ook de meest kwetsbaren, hebben recht op mooie en kansrijke kinderjaren. In de nabije toekomst gaan we daarom op zoek naar mensen van Beringen, die zich geroepen voelen om hieraan deel te nemen en zich vrijwillig willen inzetten voor hun medeburgers. Kandidaten zullen door Domo vzw worden opgeleid en begeleid."

Voor meer informatie kan je terecht bij Lieselotte Thoné, coördinator armoedebestrijding van de Stad Beringen, op 011/43.03.73 of lieselotte.thone@beringen.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio