Bewoners Broekstraat en bouwheer gaan overleggen

Print
Bewoners Broekstraat en bouwheer gaan overleggen

Buurtbewoners van de Broekstraat in Jesseren maken zich zorgen Foto: Raf Vanmechelen

Borgloon - Gunter Royen uit Haren gaat overleggen met de buurtbewoners van de Broekstraat in Jesseren. De man wil een land- en tuinbouwbedrijf in de straat bouwen en dat stootte vorige maand op heel wat protest.

"Ik hoop nu met een infovergadering, samen met het stadsbestuur, mijn plannen te verduidelijken, want overlast gaat er niet zijn", zegt de man.

Burgemeester Danny Deneuker (SP.A) had ondertussen al een overleg met de buurt. "We willen nu deze week met de bouwheer en enkele bewoners rond de tafel zitten en hopen natuurlijk op een constructief gesprek. Het is nu nog even kwestie van de agenda's op elkaar af te stemmen."

De bouwplannen omvatten een landbouwbedrijf met een mestopslagplaats, een woning voor de landbouwer en woongelegenheid met een capaciteit van 44 seizoensarbeiders. Volgens buurtbewoners komt er ook een open stal voor 300 koeien, maar dat spreekt Royen alvast tegen. "Er wordt heel wat onrust gezaaid met onjuiste cijfers, maar ik wil er in de beste verstandhouding met de bewoners overleggen."

Het aanplakbiljet voor de aanvraag van de bouwvergunning werd pas op 24 september geplaatst aan de weide en dat had op 5 september moet gebeuren. Gevolg van die nalatigheid: de periode om bezwaarschriften in te dienen werd met een maand verlengd.

"We wachten die bezwaartermijn nu af en dan wordt alles bekeken", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jo Dardenne. Hoeveel bezwaarschriften er nu al werden ingediend wil Dardenne niet kwijt, maar het staat vast dat de buurt hun grieven bundelden in een gemeenschappelijk dossier.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio