Contactgroep stimuleert uitwisseling tussen vrouwenverenigingen

Print
Beringen - De vrouwencontactgroep werd in 2007 opgericht vanuit de dienst samenleven, pijler diversiteit en educatie, om uitwisseling tussen verschillende vrouwenverenigingen binnen Beringen te stimuleren.

"Vanuit een laagdrempelig activiteitenaanbod kwam een groep tot stand van een 15-tal lidverenigingen aangevuld met  enkele geïnteresseerde vrouwen", legt schepen Mark Bex uit. "Ieder jaar is er een startvergadering waarin alle lidverenigingen samen een activiteitenplanning opmaken. Voor het tweede jaar op rij koos de vergadering voor het thema ‘gezondheid’ als rode draad bij de activiteiten. Enkele activiteiten zijn reeds vastgelegd: omdat ook de geestelijke gezondheid van belang is staat de deelname aan een sessie Lachyoga op14 november inAcli La Baracca op het programma. Voor de workshop ‘Gezonde Brooddozen’ en een info-avond rond preventie darmkanker zullen zeer binnenkort de data worden vastgelegd. De Internationale vrouwendag op 8 maart laten ze niet ongemerkt voorbijgaan. Het werkjaar wordt naar goede gewoonte afgesloten met een vrouwenfeest in juni."

Heb je interesse om lid te worden van de vrouwencontactgroep of wil je deelnemen aan activiteiten van de groep, dan kan je steeds contact opnemen met de dienst samenleven, pijler diversiteit en educatie.

RV

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio