CD&V vraagt afwasmachine in Sint-Jorisheem

Print
Alken - CD&V wil dat het gemeentebestuur een afwasmachine voorziet in de keuken van het vernieuwde Sint-Jorisheem in Alken.

De partij hield  bij het tweede infomoment van het schepencollege een ludieke actie aan deingang van de zaal en vroeg, getooid met een keukenschort en -handdoeken, aandacht voor het gebrek aan een professionele afwasmachine in het vernieuwd ontmoetingscentrum. "En we plannen nog acties en gaan onder meer de verenigingen op de hoogte brengen van onze steun. Wij horen klachten dat het afwassen echt een probleem is, de mensen begrijpen niet waarom de afwasmachine uit de begroting is gehaald", zegt Kris Franssens, voorzitter van de partij. "Er is wel 55.000 voorzien voor een totaal overbodig voetgangersbrugje over de beek aan de Carrefour in het centrum, maar een degelijke afwasmachine wordt uit het budget geschrapt."

"De machine hebben we niet geplaatst omwille van technische redenen en dat heeft zeker niks met centen te maken. Wat het bruggetje betreft zijn we snel uitgepraat. Onze meerderheid zet volop in op de veiligheid van fietsers en voetgangers en voor ons is dat project dan ook nodig", zegt bevoegd schepen André Vanhex (Open Vld).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio