Opheffing captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen

Print
Bocholt - Het captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen in de provincie Limburg wordt vanaf vrijdag 11 oktober opgeheven. Gouverneur Herman Reynders volgt hiermee het advies van de Droogtecommissie en het advies van het Limburgs Droogteoverleg.

De recent en voorspelde neerslag én de beperkte watervraag motiveren de opheffing van het capatieverbod op de onbevaarbare waterlopen. De Droogtecommissie besliste daarenboven om af te schalen van niveau 2 (code oranje) naar niveau 1 (code geel). Door de neerslag van de afgelopen weken zijn de peilen en debieten van de waterlopen verbeterd. Toch blijft de situatie zorgwekkend. Door de historisch lage grondwaterstanden kunnen de debieten in de waterlopen bij het uitblijven van neerslag snel terug dalen. Er is dus nog geen sprake van een structureel herstel. 

In afwachting van de resultaten van nieuwe staalnamen blijft omwille van de aanwezigheid van blauwalgen het recreatie-en captatieverbod op het kanaal Bocholt-Herentals; op het kanaal naar Beverlo; op het kanaal Dessel-Kwaadmechelen; op de Zuid-Willemsvaart en op het Albertkanaal van kracht.

Meer info lees je op www.crisis-limburg.be 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio