De Dikke van Bosmans

Print
De Dikke van Bosmans

Foto: Roger Dreesen

Oudsbergen - Ook Oudsbergen heeft zijn dialectwoordenboek. Een kanjer van 1630 pagina's, het levenswerk van Reengenoot Jean Bosmans. Het groot woordenboek van het dialect van Meeuwen werd vorig weekend in 't Heem in Mieve voorgesteld.

"Met gepaste trots kondigen wij u de uitgave aan van het langverwachte 'groot woordenboek van het dialect van Meeuwen'. Dit lijvige werk van 1630 pagina's bevat ongeveer 59.000 trefwoorden, een uitgebreide spellinggids, een klankbeschrijving en een beknopte spraakkunst. Onze erevoorzitter Jean Bosmans heeft bijna 50 jaar gewerkt aan het verzamelen van Mièverse dialectwoorden, het bestuderen van de klanken en het ontwikkelen van een eenduidige en leesbare spelling. Het resultaat mag er zeker zijn", zegt voorzitter Rik Hoogmartens. 

U kan bestellen mits overmaking van 50 euro op het rekeningnummer BE91 7350 1489 8376 van De Reengenoten met vermelding van 'Woordenboek dialect Meeuwen' en van uw naam en adres.. De prijs 50 euro wordt verhoogd met eventuele portokosten (10 euro voor het binnenland).

Bestellen en info via www.dereengenoten.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio