Ouderen zo lang mogelijk thuis laten wonen

Print
Opglabbeek / Meeuwen-Gruitrode - Wie zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen, kan vanaf nu gratis advies vragen aan een ergotherapeut. Om dat mogelijk te maken, sluiten Oudsbergen en het OCMW van Genk een overeenkomst af.

"Heel wat woningen zijn niet aangepast op oudere leeftijd. Bovendien zijn aangepaste woonvormen zoals assistentiewoningen vaak duur", zegt Kurt Plessers. Het project ergotherapie aan huis zet in op advies op maat over hulpmiddelen en kleine woningaanpassingen voor mensen met een zorgbehoefte. Hierbij voeren ergotherapeuten van het OCMW Genk huisbezoeken uit. Hun dienstverlening bestaat uit gerichte doorverwijzingen, advies op maat, hulp bij premieaanvragen en het helpen met het toepassen van nieuwe hulpmiddelen.

Bij zware technische ingrepen zoals breekwerken en plannen ontwerpen of beperkte eigen capaciteit van de bewoner, kan de ergotherapeut doorverwijzen naar Landelijke Thuiszorg. Landelijke Thuiszorg organiseert intensieve begeleiding bij woningaanpassing. Zij zorgen voor advies, doen analyse ter plekke, vragen offertes op, doen de gunning, volgende werken op en voeren de nazorg uit. 

De kostprijs daarvoor wordt geraamd op maximum 5.000 euro.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio