Babyborrel voor 116 nieuwe Bocholtenaren

Vijf jaar Tuttenboom

Print
Bocholt - De babyborrel, een initiatief van de gezinsraad en gemeente, met ondersteuning van de gezinsbond, had voor 116 baby ’s geboren in 2018 een kleine attentie. Acht kleuters gaven hun tutjes een plaats in de Tuttenboom. “Die tuttenboom bestaat ondertussen 5 jaar. En deze babyborrel is perfect om kennis te maken met de gemeente en de adviesraad. Interesse, nieuwe leden zijn altijd welkom”, vertelt Alida Drijkoningen.

Schepen Jos Plessers overhandigde zaterdagmiddag elke baby een cheque van 65 euro.  “In het levensbos is er een herdenkingsboord geplaatst met de namen van alle borelingen uit 2018.  Met ook plaatsje voor de overleden baby ‘s”, weet Jos Plessers. Met 116 nieuwe Bocholtenaren, 60 meisjes en 56 jongens waaronder een tweeling, groeit de bevolking in Bocholt.   

Het tuttenboomproject is ondertussen goed gekend. Zelfs een familie uit Ranst en eentje uit Bree waren aanwezig om een tutje af te geven. "Door heen het jaar hebben we ook heel wat tutjes in het speciale tuttenbusje teruggevonden. Iedere maand wordt het tuttenbusje geledigd. De tutjes, teksten en tekeningen worden zorgvuldig bewaard", geeft Alida aan. Een keer per jaar worden alle ingezamelde tutjes van het afgelopen jaar, samen met de aanwezige kleuters en familie in de Tuttenboom in het Beukenhof opgenhangen. "Alle aanwezige kleuters werden beloond met een kleurplaat, een drinkbrikje en koekje, een rugzakje met speelgoed en natuurlijk drie dikke kussen. Met de geruststelling dat Knabbel en Babbel goed voor hun tutjes zorgen", besluit Alida.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio