Bakker Jack vertelt alles over bakken

Van akker tot bakker

Print
Van akker tot bakker

Foto: Roger Dreesen

Bocholt - Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ zet de negentiende editie van de Erfgoeddag op zondag de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed over het meesterschap, het leren en maken in Vlaanderen. In Bocholt slaan bakkers en molenaars de handen in elkaar en vertellen ze het boeiend verhaal van graan tot brood.

Bakker Jack Knapen verklapt zijn bakgeheimen, die van generatie op generatie werden doorgegeven. Heb je vragen over bakken?  Hij geeft zijn ervaring graag door aan de bezoeker in het molenhuisje.

In de Sevensmolen zelf vertellen de molenaars over de zingende stenen en de draaiende wieken. Giel Creemers weet alles over de soorten granen. Die dag wordt ook de kweern in gebruik genomen, een maalsteen die je op eigen kracht moet ronddraaien. 

Bij het graanveld stellen enthousiastelingen het project ‘bakoven voor de buurt’ voor en wordt het molenkoekje van bakker Bart officieel voorgesteld.

Een drankje, een kop koffie en een stukje vlaai zullen natuurlijk niet ontbreken op deze erfgoed doe-dag bij de Sevensmolen.

 

Zondag 28 april

Sevensmolen Molenstraat 34

10u tot 17u


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio