Kaartspel zorgt voor winters vertier

Print
Kaartspel zorgt voor winters vertier

Foto: Roger Dreesen

Bocholt - Het kaartspel is reeds langer populair. Landelijke Gilde Bocholt / Kaulille zet die traditie verder en nodigde alle kaarters uit Noord Limburg uit voor hun jaarlijkse regelmatigheidswedstrijden. Winnaar werd Tines Theuwissen, de 2de plek was voor Mathieu Jehoul en de 3de prijs ging naar Teo Coninckx.

Ondergetekende dateert van midden de 20e eeuw en onze jeugdjaren kenden inzake ontspanning een pover aanbod in vergelijking met vandaag. Wintermaanden waren toen echte kaartmaanden.  Aan spelers geen gebrek want in kroostrijke gezinnen werden de kinderen al snel ingewijd in de geheimen van het kaartspel. Het kaarten is liegen, hartenjagen en andere miserie.

"Landelijke Gilde houdt het om-ter-meeste-slagen-halen. Maar nog belangrijker zijn de 10 avonden speelplezier en mensen ontmoeten. Deelnemen is immers ook hier belangrijker dan winnen" vertelt Eric Gaethofs. 

Vandaag is de 21e eeuw boeit het kaarten nog steeds. "Dit blijkt immers uit het groeiend succes van het winterkaarten. Het aantal deelnemers lag dit jaar weeral een stukje hoger. Bijgevolg diende ook de prijzentafel wat ruimer gedekt", weet Eric Gaethofs. 

Landelijke Gilde dankt alle deelnemers voor hun trouwe opkomst. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio