Bet vanne Dyvelsrijth op haar paasbest

Print
Opglabbeek / Meeuwen-Gruitrode - Het Royse reuzenkoppel ‘Zjang en Bet’ neemt deel aan heel wat nationale en internationale reuzenstoeten en zijn er opgemerkte en graag geziene gasten. In samenwerking met TISM Bree werd voor beiden reuzen een nieuw onderstel gebouwd. Omdat Bet daarna wat eng behuisd zat werd Bet , zo net voor Pasen, helemaal in het nieuw gezet.

Mevrouw Cornelia Vanmegchelen-Cock, de laatste eigenares van de Royer commanderie, heeft de Royer Reuzengilde altijd een warm hart toegedragen. Haar sympathie als milde weldoenster deed ze blijken in de gift van een origineel cadeau tijdens de doopplechtigheid van Hendrik van Wassenaer, de derde Royse reus. "Het is ook mede dankzij haar dat we weer iets te vieren hebben. Op een van de activiteiten op het kasteel waar ook onze eigenste Bet als gastvrouw fungeerde, kwam Mevrouw Vanmegchelen zeer gevat uit de hoek. Mevrouw had onze Bet eventjes goed bestudeerd, als ze even later zei: ‘Met ouder worden kan het wel zijn dat een dame wat uitdeint, maar als je dan Bet nu beziet vind ik wel dat ze een beetje eng behuisd zit," lacht Eugeen Domen van de Royse Reuzengilde.

De boodschap werd begrepen. "Onder de deskundigheid van Corry Das, echtgenote van Jos Donné, werd Bet opnieuw gemeten, werd er stof gekozen en werd de echtgenote van Zjang een nieuw kleed aangepast", gaat Eugeen verder.  

Omdat ze binnen onze Royer Reuzengilde een feestje nooit weg is en ze een gerenommeerd cateringbedrijfje hebben dat zijn degelijkheid al bewezen heeft moesten ze niet ver zoeken om de feestelijke inkleding van Bet met al dat lekkers van eigen bodem te serveren aan de gasten. Zo zie je maar, de Royer Reuzengilde zit vol van Eigen-aardig-heden en niet alleen culinaire…!", besluit Eugeen. 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio