Start heraanleg rotondes N 76

Print
Start heraanleg rotondes N 76

Foto: Roger Dreesen

Opglabbeek / Meeuwen-Gruitrode - Het Agentschap Wegen start in Opglabbeek op de N 76 met de herinrichting van de kruispunten aan de Bedrijfsstraat en de Weg naar Zwartberg. De rotonde op de Weg naar Zwartberg maakt plaats voor een kruispunt met slimme verkeerslichten. De rotonde aan het industrieterrein met de Bedrijfsstraat krijgt een bypass. Half april start de aannemer met de eerste fase, de heraanleg van de nutsvoorzieningen ter hoogte van de twee rotondes.

De N76 is een primaire weg, met een rotonde op de Weg naar Zwartberg en een rotonde  aan de Bedrijfsstraat. Door de toenemende drukte spreekt men hier van een verkeerscongestie met 92 %. Een probleem dat dringend om een oplossing vroeg. De rotonde ter hoogte van de Weg naar Zwartberg maakt plaats voor een verkeersplein met driekleurige lichten. De rotonde ter hoogte van de Bedrijfsstraat blijft dus behouden en krijgt een bypass. 

Fasering

Half april start de heraanleg van de nutsvoorzieningen ter hoogte van de twee rotondes. Gevolgd in mei door de aanleg van de bypass aan de rotonde van de Bedrijfsstraat. Die werken veroorzaken geen of weinig verkeershinder. De tweede fase start na het bouwverlof in de 2de helft van augustus en omvat de omvorming van rotonde op de Weg naar Zwartberg. Dat houdt het opbreken rotonde in en de aanleg tijdelijke verharding. Het autoverkeer rijdt ‘s beurtelings over een rijstrook via verkeerslichten. Die werken duren tot half november. Er is tijdens deze omvormingswerken omleiding voorzien, het doorgaande verkeer ondervindt hier weinig of geen hinder. 

De bedrijven kregen vorige week toelichting over de werken, de mogelijke overlast en verkeersafwikkeling op en rond de instustriezone. Voor de bevolking en Unizo is er op 7 mei een infomoment.

Info: OCO Opglabbeekse Ondernemersclub,  Tom@bereikbaarheidsadviseur.be of Website: www.wegenenverkeer.be/oudsbergen

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio