Bereikbaarheidsadviseur ingeschakeld

Doortocht Ellikom krijgt facelift

Print
Doortocht Ellikom krijgt facelift

Foto: rdr

Meeuwen-Gruitrode - In deelgemeente Ellikom zijn de werken van de heraanleg van de doortocht begonnen. Naast de wegenis en riolering wordt ook de Neermolen-, Hoogmolen-, Brogelerweg en het eerste gedeelte van de Schuttersstraat, de schoolomgeving, gefaseerd aangepakt. Omdat de werken hinder met zich meebrengen schakelt de gemeente een bereikbaarheidsadviseur in. De werken kosten 2,3 miljoen euro. In juli 2019 moeten de werken afgerond zijn.

De zone  Betonweg - Weg naar Ellikom, van het buurthuis tot aan de elektriciteitscabine en het kerkplein wordt heraangelegd. “Ook de Neermolenweg, Brogelerweg, Hoogmolenweg en het eerste gedeelte van de Schutterslaan worden aangepakt”, zegt Marco Goossens, schepen van Openbare Werken “Daar komen verhoogde fietspaden aan weerszijden van de rijbaan. De doortocht krijgt een overrijdbare middenberm.”

Op het plein voor de kerk komt een ronde zitbank met een boom, zoals aan het gemeentehuis in Meeuwen.  “Aan het kruispunt met het kerkhof komt een vluchtheuvel en de elektriciteitscabine wordt verplaatst om de zichtbaarheid te verbeteren. De Schoolstraat, en de schoolomgeving,  krijgt fietssuggestiestroken en voetpaden, parkeerplaatsen en een Kiss+Ride zone”, zegt burgemeester Lode Ceyssens.

In het volledige projectgebied komt er een gescheiden riolering. “De totale kostprijs van de werken bedraagt 2,3 miljoen euro, waarvan 1,05 miljoen voor de gemeente, 0,95 miljoen ten laste van Infrax en 0,3 miljoen euro voor Auqafin. In totaal komt er 1,3 kilometer nieuw wegdek”, besluit Marco Goossens.

Bereikbaarheidsadviseur

Omdat deze werken heel wat hinder met zich meebrengen, heeft het gemeente een bereikbaarheidsadviseur ingeschakeld. Die kan je bereiken via 011 43 38 55 of info@doortochtellikom.be

 

Lees meer in Het Belang van Limburg? 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio