© rdr

Commanderijfeesten, een nieuwe traditie

De Royse Feesten maken plaats voor de Commanderij Feesten. Een nieuwe naam en een nieuwe traditie.

RDR

“Het komende weekend van 25 en 26 augustus keren de Duitse ridders terug naar de Royse Commanderij, er is een authentiek middeleeuws feest en de lokale verenigingen nemen het tegen elkaar op tijdens de Battle of Oudsbergen”, aldus de communicatiedienst. Zaterdagnamiddag wordt het feestweekend eerst geopend met een Battle of Oudsbergen. Plaatselijke verenigingen gaan met elkaar in de clinch en strijden om de titel van Oudsbergen.

De Commanderijfeesten worden ’s avonds feestelijk verder gezet met een Go to Middeleeuws diner. De commandeur nodigt zaterdagavond uit voor een middeleeuws diner op het binnenplein van zijn kasteel. Inschrijven is verplicht. "Zondagmiddag keert het echte middeleeuwse leven terug op en rond de Commanderijsite. Met kooplieden, magiërs, narren en ridders. Zij zorgen in en rond het kasteel voor levensechte beleving”, vertelt de dienst communicatie van Meeuwen-Gruitrode.

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus is er in Gruitrode een omleiding voorzien. Onder meer de Weg naar Opoeteren wordt deels afgesloten voor alle verkeer. Meer info: website Meeuwen-Gruitrod

(RDr)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio