Heemkundigen thuis in De Priool

Print
Bocholt - Bocholt sloeg zaterdag twee vliegen in één klap. Naast de ingebruikname van een info- en documentatiecentrum, op de zolders van De Priool, verwacht men met de komst van de heemkundigen een nieuwe dynamiek in de bib.


Samen met de herinrichting van de bibliotheek, de inkomhal en de leegstaande zolders, vond de Bocholter heemkring er een nieuwe thuis. “De Geschied- en Heemkundige Kring kan hier zijn werking verder ontplooien”, vertelt An Rombaut van de bibliotheek. Schepen Mia Croonen (NU) noemt de vernieuwde Priool een voorbeeld voor de hele regio. “Als documentatie- en onderzoekscentrum met alle digitale mogelijkheden is het een interessante plek voor elke Bocholternaar op zoek naar zijn geschiedenis.”

De Heemkring verlaat nu de Reppelse pastorij . “Die heeft zijn beste tijd gehad. We rekenen nu op de inventiviteit van onze politici om dit Reppels erfgoed goed te herbestemmen”, zegt voorzitter Wim Cuppens. “De Priool,  een oude school en voormalig gemeentehuis, wordt een belangrijke plaats om mensen te verbinden. Alle gepassioneerde heemkundigen zijn welkom in de Goei Kamer.”

De inkomhal en het verdiep werden ook heringericht als kantoor- en ontvangstruimte en is er nu een lift. "In totaal investeerde de gemeente 285.000 euro en kon ze rekenen op 60.000 euro provinciale subsidie",  zegt schepen Claessens (NU). 

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio