Autoluw Royke

Maandag 23 april organiseert basisschool Royke in Gruitrode een autoluwe schooldag. De drie parkings in de schoolomveing, aan Breekiezel, Kruisveldstraat en Edmond van Bocholtzstraat, zijn maandag volledig afgesloten voor alle verkeer.

RDr

Schoolgaande kinderen, een kwetsbare groep, krijgt dagelijks te maken met het drukke verkeer. Daarom wil basisschool Royke de kinderen en hun ouders stimuleren om de auto een dag op stal te laten. "Kom te voet of met de fiets naar school", zegt Wim Daniels, directeur Royke “Deze dag is een begin. In de toekomst rekenen we er op dat zoveel mogelijk kinderen te voet of per fiets naar school komen."

De parkings worden maandag ingezet om samen met de kinderen verschillende activiteiten te organiseren. Marco Goossens, schepen van onderwijs en verkeer vindt het een schitterend initiatief van Royke: "De gemeente samen met de wijkpolitie volgen de resultaten van deze eerste autoluwe schooldag. Als kindvriendelijke gemeente is verkeersveiligheid voor kinderen enorm belangrijk. Uit bevragingen blijkt ook dat kinderen zich graag zelfstandig naar school verplaatsen, maar zich niet altijd veilig voelen in het verkeer."

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio