© rdr

© rdr

Il Destino lanceert volkoren pizzabodem

Bij Il Destino vonden ze het tijd voor een smakelijke volkoren pizzabodem. In Italië is de volkoren pizzabodem al even ingeburgerd. "De traditie blijft en het pizzaverhaal gaat niet verloren. Enkel de verpakking en de smaak zijn anders”, zeggen Aroldo en Ainhoa van Il Destino

RDR

Zoals gezegd: van oudsher wordt in Italië het deeg voor pizza’s gemaakt van OO bloem. “Volkoren pizzadeeg is in sommige regio’s gewoon niet bespreekbaar, daar houden de pizzabakkers erg vast aan hun oude tradities,” opent Aroldo. OO bloem dus. De redenering van de Italianen is simpel: als iets al honderden jaren werkt, dan moet je het niet veranderen, want dan werkt het over honderd jaar nog steeds.

“En een heel klein beetje gelijk hebben ze wel”, geeft Aroldo toe “Het recept voor pizzadeeg is over een periode van vele jaren tot in de kleinste details geperfectioneerd. Maar de huidige trend om gezonder en vezelrijker te willen eten is ook in Italië ingezet. Daar experimenteren pizzabakkers met andere soorten pizzadeeg, de volkoren pizzadeeg maakt er nu opgang.”

Sinds twee jaar consulteert Arolodo opstartende pizzeria “s en is hij lesgever pizzaiolo bij Syntra in Hasselt. “Daar maken onze cursisten kennis met de voordelen van een volkoren pizza. Ondertussen experimenteer ik met soorten van bloem en zocht naar de juiste samenstelling. Bij molenaar Quaglia, leverancier is Sapori italiano uit Peer, hebben we de perfecte volkorenbloem topkwaliteit gevonden. Ons volkorenbloem is steen gemalen, de garantie voor perfecte topkwaliteit”, weet Aroldo.

Pizzaiolo Beniamino bakt de volkoren pizzabodem in een houtoven. Het resultaat is een zeer luchtig deeg dat egaal is gerezen en overal belletjes bevat: precies zoals je dat wilt voor het bakken van een pizza van witte bloem. “Toegegeven: pizzadeeg van OO bloem rijst anders dan deeg van volkorenmeel, maar de bodem van onze volkorenpizza is steviger, mogelijk voedzamer en nog lekkerder. Kortom, met meer smaak. En daar doen we het voor”, besluit Aroldo.

RDr / foto RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio