Nieuwe straatnamen voor Oudsbergen

Print
Meeuwen-Gruitrode / Opglabbeek - De eerste twee info- en inspraaksessie 's in de zoektocht naar nieuwe straatnamen voor Oudsbergen zijn achter de rug. In zes zondagse brunches in september en oktober kiezen de inwoners straat per straat een nieuwe naam. In totaal wordt er voor 40 straten met een identieke of bijna-identieke naam een nieuwe straatnaam gezocht.

De beide gemeentebesturen, Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek,  hebben in overleg met vertegenwoordigers van de heemkundige kringen en cultuurraden voor elk van de dubbele straatnamen, in totaal 40 straten, twee suggesties gelanceerd. Daar kunnen de inwoners van de straten zelf nog hun voorstel aan toevoegen. Tijdens de infosessie 's krijgt elke aanwezige inwoner alle info over de voorgestelde namen en kan hij of zij hier over stemmen. Dat gebeurt met een formulier waarop men een top vijf van straatnamen kan aanduiden. Als de zes infosessies afgewerkt zijn kunnen de nieuwe straatnamen voor advies naar de cultuurraden. Later zullen de beide gemeenteraden de nieuwe straatnamen nog goedkeuren. Dat gebeurt waarschijnlijk begin 2018.

De nieuwe straatnamen gaan in voege op 1 januari 2019. Bpost en het Agentschap Informatie van de Vlaamse overheid ondersteunen Oudsbergen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo zal bijvoorbeeld de briefwisseling met het 'oude adres' nog vier maanden lang naar het ‘nieuwe’ adres worden doorgezonden.

 

De volgende straatnaambrunches zijn gepland op zondagvoormiddag vanaf 10u30.

De locatie 's zijn :

24 september: Den Ichter Opglabbeek
8 oktober: ’t Heem Meeuwen
15 oktober: Den Ichter Opglabbeek
29 oktober: De Krinkel Nieuwe Kempen

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio