“Ik reis twee keer per jaar naar Japan om de vissen uit te kiezen”

Print
  “Ik reis twee keer per jaar naar Japan om de vissen uit te kiezen”

Foto: rdr

Opglabbeek - Nonoko Koi is gespecialiseerd in Japanese koi's en heeft een divers aanbod tot 400 Aziatische vissoorten. "Twee keer per jaar reis ik naar Japan en selecteer daar onder meer mijn koi’s zelf", zegt de 33-jarige Dominique Latuhihin.

In het dagelijkse leven is Dominique Latuhihin buschauffeur bij De Lijn, maar vissen zijn al 25 jaar zijn ding. "Een oom weekte mijn interesse los. Bezig zijn met vissen, het zit me dus in het bloed”, zegt Dominique, met Aziatische roots, zijn vader is afkomstig van de Molukken. 


Dat er in de regio een beperkt aanbod van onder meer koi’s is, maakte de stap om een eigen zaak op te starten gemakkelijker. “In februari hebben we de eerste prachtige tosai geselecteerd bij KAWAKAMI, onze eerste aankoop bij deze kweker in Japan. Twee keer per jaar trek ik naar Japan waar ik zelf mijn exemplaren uitkies. Die laat ik dan overvliegen”, vertelt Dominique. 


Bij Nonoko krijgen ze de beste verzorging en dat gebeurt in een tiental speciale kuipen. De samenwerking met de Koidokter en het aanbieden van een speciale voerlijn uit Japan versterkt de service. “Nonoko heeft ook fantasierijke visexemplaren, zoals de Ranchu en Oranda. Fancy Goldfish noemen ze dat. We bieden nu ook zijn hele gamma van voer, waterbehandelingsproducten en medicijnen aan. Ook bij de aanleg en installatie van je visvijver geven we graag de nodige ondersteuning”, verduidelijkt Dominique. 


Nonoko biedt eveneens plantjes, bamboe en acers aan. "Op aanvraag kan je bij ons ook terecht voor alle andere bomen en planten." Nonoko denkt ook aan de kinderen. Terwijl de ouders rustig hun vissen of Koi’s uitkiezen, kunnen de kinderen zich in de tuin op een groot speeltoestel amuseren. “Er is nog heel veel werk, rond en in de tuin, maar voor de zomer begint staat het allemaal klaar”, verwacht Dominique.
(rdr)

 

PRAKTISCH

Nonoko Koi, Weg Naar As 160, 3660 Opglabbeek, www.nonoko.be 

Open zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Weekdagen op afspraak. 

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio