Wegen- en herinrichtingswerken in feestzone Royse Feesten

Wegens ingrijpende wegenwerken dit jaar geen Royse Feesten

Print
Meeuwen-Gruitrode - De Royse Feesten eind augustus gaan dit jaar niet door. Het gebied waar de feesten georganiseerd worden, is vandaag een werf. “Om veiligheidsredenen dit jaar dus geen feesten”, zegt schepen van Evenementen Hanne Schrooten. “Maar in 2018 staan we er weer”, belooft Jaak Housen, voorzitter van de vzw Royse Feesten.

De Royse Feesten is een evenement dat tot ver buiten het dorp bekend is. “De feesten lokken dan ook heel wat bezoekers naar Gruitrode”, opent voorzitter Jaak Housen. “Elk jaar weer zetten wij een gezellig, zomers feest op poten met livemuziek, een rommelmarkt, eetstandjes, spelletjes en activiteiten.” 

Maar dit jaar steken wegen- en rioleringswerken in de feestzone, met de aanleg van voet- en fietspaden, stokken in de wielen. “De werken op en langs de Weg naar Opoeteren zijn te ingrijpend. De toegankelijkheid, de bereikbaarheid en de veiligheid vanaf de rotonde tot voorbij de kasteelsite is niet te garanderen”, argumenteert Housen. 

“De feestweide aan het kasteel is ook niet meer inzetbaar”, zegt schepen van Evenementen Hanne Schrooten. “Het centrale Phil Bosmansplein ligt voor een groot stuk open en ook de parking aan het Cultuurpunt is opengebroken. Het kasteelterrein is een werf geworden. De gerestaureerde Tiendenschuur kunnen we niet inzetten en ook de boerderijsite is niet veilig om publiek toe te laten.”  De commanderijssite, voornamelijk de boerderij, is er sinds kort aangegeven met grote verbodsborden.

Frisse ideeën

De organisatie geeft wel aan dat uitstel geen afstel is: in 2018 staan ze er weer. De sponsors werden al van heit uitstel op de hoogte gebracht. “Ondertussen neemt onze werkgroep de tijd om zich te herbronnen, zoeken we samen naar een nieuwe insteek en zijn frisse ideeën welkom. De goesting om er in 2018 weer een schitterend Roys Feest van te maken, is zeker nog aanwezig”, besluit Housen.

(rdr)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio