© rdr

© rdr

© rdr

© rdr

© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Eerste fase uitbouw jachthaven aangevat

Ze hadden er geen mooiere dag voor kunnen uitkiezen om de start te geven aan de uitbouw van een volwaardige jachthaven in de Bocholtse kanaalkom. Daar meerden zondagmiddag in de blakende zon tientallen boten aan. “De komende jaren is dit de place to be voor pleziervaarders op de Zuid-Willemsvaart ”, zegt voorzitter VVW Toervaarten Bocholt, Willy Mens.

Roger DREESEN

De eigenlijke uitbating en uitbouw van de jachthaven gebeurt door VVW toervaarten Bocholt. De Vlaamse Waterweg en VVW Toervaarten investeerden er de voorbije maanden samen 855.000 euro om de jachthaven operationeel te krijgen. Het droogdok werd geruimd en de overkapping verdween, er werd gebaggerd en er werden palen geheid, zodat VVW Toervaarten de 81 meter lange steiger kon installeren. Die sluit aan op de bestaande passantenhaven en moet op termijn aanlegruimte bieden voor een zeventigtal boten. “VVW Bocholt installeerde de voorbije week in eigen beheer en in samenwerking met Blackton het 81 meter lang en drijvend ponton’, opent voorzitter Willy Mens.

Om de jachthaven aantrekkelijker te maken heeft De Scheepvaart de vaargeul en de haven verder uitgediept. Op dit moment kunnen er in de jachthaven al een veertigtal boten aanmeren. “De bedoeling is het aantal boten stelselmatig op te drijven, tot minimaal zeventig. De aanvragen voor een ligplaats komen al vlot binnen. Onze nieuwe steiger zal snel vol liggen”, verwacht voorzitter VVW Toervaarten Bocholt, Willy Mens. Vandaag zijn er nog maar enkele vaste liggers, maar dat aantal zal zeker nog stijgen.

VVW Toervaarten bouwt in een volgende fase op het schiereiland een boothuis met alle faciliteiten. “De huidige mobilhomeparking verhuist naar het schiereiland. Haaks op het drijvende ponton komen er vingersteigers om de capaciteit van onze haven nog op te drijven”, verduidelijkt Mens. VVW voorziet ook in camerabewaking en beveiliging in de jachthaven.

De gemeente wenst VVW Toervaarten alvast een behouden vaart. “Schitterend dat ze deze desolate plek een nieuwe bestemming wilden geven. Binnen enkele jaren beschikt Bocholt over een waterrecreatiezone om trots op te zijn. De gemeente voorziet in een grondige herinrichting van de havenomgeving, met onder meer een promenadeplein dat aansluit op de jachthaven en de nieuwe bebouwing”, zegt schepen Jan Schrijvers.RDr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer