Landelijke gilde organiseert speelnamiddag en open lucht cinema

Drive-in cinema

Print
Drive-in cinema

Foto: RDr

Opglabbeek - Zaterdag organiseert de Landelijke gilde een drive-in cinema met “Marina”, de film van Stijn Coninx geïnspireerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata. Achteraf is er een afterparty met livemuziek van Slow Motion. Place to be is het recrea-plein achter de sporthal in de Kruisstraat. De Dorpentoerbus van Landelijke Gilden zal zeker niet ontbreken.


“We willen met dit evenement het dorpsgevoel aanwakkeren, onze Landelijke Gilde in de kijker zetten en jonge mensen aanspreken”, zegt Daniël Franco, voorzitter van de gilde. “Daarnaast willen we met de dorpsenquête te weten komen waar onze dorpsgenoten mee zitten en welke verwachtingen ze hebben”. 


Kinderen zijn al vanaf 15 uur welkom voor een heuse speelnamiddag, begeleid door de Chirojongens van Opglabbeek. Doorlopend is er kinderanimatie rondom de Dorpentoerbus. Vanaf 18 uur doen de foodtrucks hun deuren open. De film start om 20.30u en de afterparty om 23 uur. Er is een beperkt aantal autostaanplaatsen, maar ook wie zonder auto komt kan van de film genieten. 


De opbrengst van dit evenement gaat naar de Zorghoeve Sint-Jansberg in Maaseik, een landbouwbedrijf waar mensen met o.a. een beperking terecht kunnen voor een zinvolle dagbesteding. Planten en dieren verzorgen werkt immers heilzaam voor velen.
Doorlopend staat de Dorpentoerbus open voor een bezoek. Het is een 12 meter lange, gerestaureerde en gepimpte lijnbus. Binnenin de bus kan je de Dorpsenquête invullen en een gratis consumptie verdienen. 


De Dorpentoer is een nationale actie van Landelijke Gilden. Via vijfentwintig pop-upevenementen in vijfentwintig dorpen toont de organisatie haar aandacht voor de leefbaarheid van het dorp en het omliggende landelijk gebied. De dorpsschool, de bescherming van de open ruimte, veilig fiets- en wandelverkeer, enz. Het zijn thema’s waar wij aandacht aan besteden. Met concrete acties en projecten maken we er samen met onze lokale besturen en leden werk van. Onze dorpsevenementen liggen helemaal in lijn met het hart van Landelijke Gilden: we brengen mensen op het platteland samen en maken er een leuk moment van. 

 

Prijs: 10 euro in voorverkoop, aan kassa: 13 euro.  Enkel film en afterparty zijn betalend. De Speelnamiddag voor kinderen is gratis.

website : Opglabbeek.landelijkegilden.be

Meer info:
www.dorpentoer.be – www.landelijkegilden.be 
Jan Hennes, Verantwoordelijke Dorpentoer, 016/28.60.56
Stijn De Roo, Directie-adjunct, 0474/87.70.91

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio