© RDr

© RDr

© RDr

© RDr

© rdr

© rdr

© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bisschop wijdt gerestaureerde Sint-Monulfus en Gondulfuskerk in

Bisschop Patrick Hoogmartens, de Bocholtse priesters en de diaken hebben gisteren tijdens de eucharistieviering de gerestaureerde kerk van Kaulille ingewijd.

RDr

"Door een grondige restauratie was de Sint-Monulfus en Gondulfuskerk in Kaulille twee jaar lang gesloten en moesten de gelovigen de vieringen bijwonen in de kerk van Lozen. Na de restauratie van de buitenkant, die werd enkele jaren geleden al afgerond, werd werk gemaakt van het restauratiedossier voor de binnenkant van de kerk. In de kerk werd de vloer vernieuwd, vloerverwarming voorzien en werden de elektriciteit en verlichting aangepakt. Verder werd het sanitair heringericht en kreeg de binnenkant ook een nieuw laagje verf. In de kerk werd ook een nieuwe geluidsinstallatie geïnstalleerd", vertelt Jan Dewael van het kerkbestuur.

De kerk liep dan ook vol voor de inwijding van het gerenoveerde gebedshuis. Tijdens de eucharistieviering stelde bisschop Patrick Hoogmartens dat de Kerk momenteel moeilijke tijden meemaakt en dat het niet evident is om nu christen te zijn. De bisschop feliciteerde alle actoren voor het geslaagde project. Bij de kerkgangers klonken achteraf heel wat positieve geluiden over de renovatie, ook de verhuis van de uitleendienst van de bibliotheek zal een nieuw elan geven aan de Sint-Monulfus en Gondulfuskerk in Kaulille

“Uit de gesprekken over het parochiekerkenplan bleek dat de kerk van Kaulille in aanmerking kon komen voor een nevenbestemming. De plannen hiervoor werden snel concreet omdat de aanpassingswerken in functie van de nevenbestemming gecombineerd konden worden met de restauratiewerken. De kerkfabriek en het gemeentebestuur besloten om de bibliotheek te integreren in een zijbeuk zonder te raken aan de schil van de kerk”, vertelde schepen van erediensten Jos Plessers.Het orgel wordt in het najaar, na restauratie, terug geïnstalleerd. Achteraf werd er nog een glaasje gedronken op de geslaagde samenwerking.

RDr, foto RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio